Obnova akumulatorjev

BSI rešitev obnove baterij

Svinčeve celice se lahko obnovijo, preden postanejo (nevaren) odpadek.

Pravočasna obnova baterije z BSI postopkom osveži delovanje, zmanjša čas polnjena in podaljša čas praznjenja baterije.

Družba BSI ima patentirano znanje in izkušnje z obnovo vseh svinčevih baterij. Z elektronsko vodenim postopkom polnjenja in praznjenja se ponovno vzpostavi aktivnost baterije, z dodajanjem ekološko čistega patentiranega BSI aditiva pa poveča prevodnost površine svinčevih plošč v notranjosti celice in za določen čas prepreči nastajanje sulfatnih oblog. Življenjska doba celic se tako podaljša na okoli 90% nove baterije.

Le 10% celic je tako uničenih, da niso primerne za obnovo.

AGM/VRLA baterije se lahko obnovijo enkrat, trakcijske industrijske pa tudi večkrat (odvisno od kvalitete svinčenih plošč v notranjosti) Strošek obnove baterije ali akumulatorja znaša približno 50% cene nove baterije. Celoten proces od prevzema do zaključka obnove se natančno dokumentira. Garancija na obnovljene baterije velja kot pri nakupu novega!

Pri obnovi po BSI metodi gre za servis baterij, ne pa za popravilo odpadnih. Ko pomerimo vaše baterije, ki jih imate namen oddati zbiralcu, boste točno videli, koliko se jih lahko obnovi. Servis je učinkovitejši, če se baterije obnovi oziroma servisira v času, ko se pojavijo znaki upadanja kapacitete in ne takrat, ko je kemični proces v notranjosti celic zaradi znanih dejavnikov oslabel.