Obnova akumulatorjev

BSI Aditiv

V BSI servisu v sklopu obnove trakcijskih tekočinskih baterij uporabljamo patentiran organski aditiv, sestavljen iz soli organskih kislin ter ekstraktov morskih alg. Aditiv je okolju prijazen in zdravju neškodljiv.

Aditiv se v celice baterije doda po mehanskem čiščenju ter po elektronskem vzbujanju, ko baterija doseže vsaj 80% nazivne kapacitete. Aditiv deluje na nano ravni, ustvari tanek film na površini celic, vlakna aditiva se umestijo med sulfatne obloge, ki so še ostale na ploščah in s svojo prevodno strukturo poveča prevodno površino plošč. S tem se še nekoliko poveča kapaciteta celic ter osveži zmožnost prejemanja ter oddajanja energije. 

Aditiv tudi zavira nadaljno nastajanje sulfatnih oblog in s tem podaljša uporabno življensko dobo baterije.


Spodnja slika prikazuje mikroskopski posnetek kristalov sulfatne obloge na negativni plošči svinčeve celice. Sulfatna obloga zmanjša prevodnost plošče in s tem oslabi delovanje akumulatorja.


Aditiv se raztopi v elektrolitu in z elektronskim vzbujanjem fiksira na plošče celice. Vzpostavi se mreža vlaken med površino plošče in "zdravo" svinčeno sredico, s tem se premosti slabše prevodna plast sulfata in poveča aktivna površina plošč celice. Slika prikazuje vlakno aditiva prepleteno med sulfatnimi kristali.Mikroskopske slike so bile posnete med testiranjem aditiva v Izraelu. Vodja razvoja in raziskav dr. Emilia Larin. [removed] $(document).ready(function() { $('.fancybox').fancybox({ padding : 0, openEffect : 'elastic' }); }); [removed]